Laurel K4 | K8 | K12

trezorsko poslovanje

UREĐAJI ZA BROJANJE I OBRADU NOVČANICA

LAUREL K serija donosi inovacije zasnovane na 40 godina iskustva u obradi novčanica.

JAPANSKI kvalitet

Kao i ostali LAUREL proizvodi, K4/K8/K12 je prošao rigorozna ispitivanja kvaliteta kako bi on bio na najvišem nivou.  Uređaj je uspeo dobiti dobru reputaciju kod kupaca. Međutim, iako smo bili zadovoljni time, nastavili smo usavršavati proizvod. Kao rezultat toga uspeli smo povećati dugotrajnost i iskoristivost uređaja, a sve na temelju povratnih informacija sa tržišta. Evolucija uređaja za obradu novčanica K serije nikada neće prestati.

Zanimljiv i atraktivan (User-friendly) dizajn

U poređenju sa drugim uređajima za sortiranje novčanica, koji imaju 4, 8 ili 12 izlaznih fioka,  K serija je fizički najmanja. Zbog toga je samo jedan operater dovoljan kako bi kontrolisao rad uređaja. Osim toga, položaj ulaznog pretinca je gotovo na površini stola, što olakšava polaganje novčanica u uređaj.

Laurel K12 K8 i K4

Visoka produktivnost i troškovna učinkovitost

Kod uređaja K serije je povećana brzina brojanja novčanica na 900 novč./min. To će značajno povećati učinkovitost svakodnevnog rada s novcem. Visoka produktivnost i učinkovitost K serije zadovoljiće i najzahtevnije korisnike.

Pouzdana fitnes detekcija i detekcija autentičnosti

K serija je opremljena najsavremenijim validatorom JDU-62, koji je rezultat višegodišnjeg  LAURELOVOG  iskustva u obradi gotovog novca.
 K4/K8/K12 zadovoljavaju ECB standarde za ponovno puštanje u promet novčanica. Fitnes detekcija izdvaja zalepljene, prljave, savijene i novčanice lošijeg kvaliteta od onih čistih. Takođe, fitnes detekcija se može podesiti da zadovoljava specifične potrebe i zahteve svakog korisnika.  K serija je opremljena novorazvijenim IR/MG/MT senzorima koji povećavaju detekciju autentičnosti novčanica (CF).

Fleksibilno određivanje načina sortiranja

Način određivanja sortiranja novca je na K seriji značajno poboljšan. To Vam može pomoći da još bolje odgovorite na sve zahteve Vaših klijenata. 
K serija ima sledeće modele sortiranja novčanica: denominacija, fitnes, ATMfit, identifikacija lica i orijentacije te datum izdavanja novčanice. Široki spektar funkcija zadovoljiće sve zahteve. Ukoliko se Vaše
potrebe povećaju, moguće je podesiti različite kombinacije sortiranja za svaku denominaciju.

Unapređen mehanizam za uvlačenje novčanica

Dodavanjem vibracijskog valjka na postojeći mehanizam za uvlačenje novčanica postignuto je to da mehanizam može stabilnije uvlačiti novčanice u različitim stanjima. Rezultat tog poboljšanja biće povećana efikasnost Vašeg rada.

Jednostavno upravljanje

Rad s K4/K8/K12 je jednostavan; uključivanje uređaja, odabir načina rada, postavljanje novčanica u pretinac. Proces brojanja je izuzetno brz. Novi ekran u boji, osetljiv na dodir, omogućava operateru da verifikuje svaku operaciju te da dobije dodatne informacije.

Izlazna fioka

Svaka izlazna fioka je opremljena sa LED svetlom koje signalizuje kada je fioka puna, odnosno ukazuje na broj i vrstu novčanica. Svaka izlazna fioka je označena Led svetlom različite boje. Operater će pomoću toga odmah znati koja je izlazna fioka puna i koja se vrsta novčanica nalazi u njoj.

Veliki kapacitet fioke za odbačene novčanice

K serija će povećati Vašu radnu učinkovitost zahvaljujući velikom kapacitetu fioke za odbačene novčanice, do čak 200 novčanica. Stanje fioke za odbačene novčanice označava LED svetlo, bilo da se radi o procesu koji je u postupku ili popunjenost fioke, odnosno koliko još novčanica nedostaje da bude pun.

Jednostavno održavanje

K4/K8/K12  je opremljen funkcijom za samočišćenje sa senzorima. Zahteva minimalno održavanje kako bi uređaj ostao u punoj funkciji kroz dugo vremensko razdoblje . ‘Putu’ kojim novčanice prolaze kroz uređaj moguće je lako pristupiti otvaranjem poklopca. To omogućava jednostavno održavanje uređaja i lako uklanjanje zaglavljenih novčanica. Uređaj je opremljen prostorom za odvod prašine za lakše dnevno održavanje.

MCS Funkcija (Višestruki izbor novčanica)

Moguće je programirati maksimalno 4 valute u zavisnosti od zahteva klijenata. Nove denominacije (ukoliko su izdate) mogu se lako ažurirati.

TEHNIČKI PODACIK4 (4+1)K8 (8+1)
K12 (12+1)
FunkcijeZbrajanje denominacija (VALUE), Fitnes sortiranje, 
ATM-fit sortiranje, Sortiranje po denominaciji i orijentaciji, Sortiranje po izdanju, Sortiranje Lice/Naličje
DetekcijeFitnes, IR, MG, UV, Tape, Image
Valutedo 4 različite valute
Dimenzije (VxŠxD) mm
700 x 700 x 400
700 x 960 x 400
730 x 1222 x 416
Masa cca. 95 kgcca. 130 kgcca. 185 kg
Brzina obrade novčanica 
Max. 900 novčanica/minuta
Kapacitet ulazne fiokeMax. 1000 novčanica
Kapacitet izlaznih fioka200 novčanica 
x 4 fioke
200 novčanica 
x 8 fioka
200 novčanica 
x 12 fioka
Kapacitet fioke za odbačene novčanice200 novčanica
EkranKolor LCD, osetljiv na dodir
Napajanje100 – 240 V ~ 50 / 60 Hz
OpcijeRS – 232C, korisnički ekran, štampač, OSD-1 (priključak za CCTV)


Sva oprema